Saç Dökülmesinin Nedenleri,Çözümleri, Minoxil ve Rogane Foam

Photobucket  Sevgili okuyucularım , bugün saç dökülmesi üzerine bir kaç önemli bilgiler paylaşmak istiyorum. Son yıllarda çoğu insanın en önemli sorunları arasında yerini almakta olan saç dökülmesi hemen hemen her insanın karşılaştığı bir durumdur. Bu yazımda size saç dökülmesinin nedenleri ve çözümleri üzerine çözümler yazmak istiyorum.
Öncelikle her saç dökülmesi aynı nedenle oluşmaz bu yüzden eczanelere , kozmetikçilere koşuk onlarca paralar verdiğimiz ürünlerin hepsi herkes üzerinde işe yaramayabilir. Örneğin , saç dökülmesi , hormonlardan, vitamin eksikliğinden ( demir,b6,b12,çinko ...vb gibi eksiklikler) herhangi bir hastalıktan,kullandığımız bir ilacın yada bitkinin yan etkisinden , hamilelikten ve doğum sonrası hormonların değişiminden, stresten , üzüntüden ve bunun gibi bir çok farklı neden den ötürü oluşabilir ve hatta erkek ve kadın tipi saç dökülmeleri olarak ayrılır. Bu yüzden doğru tedaviyi bulmak için önce , doğru teşhisi koymamız gerekmektedir. 
Uzmanlar , günde 80-100 tel saç dökülmesini, mevsim değişiklikleri ve stresli dönemlerde yaşadığımız saç dökülmelerini genel olarak normal karşılayıp geçici olduğunu söylemektedirler.



Eğer uzun süreli ve stres, mevsim değişikliği , kullandığımız şampuan veya sabun gibi ürünlerden dolayı bir saç dökülmesi yaşamıyorsak , kalıcı problemlerle karşılaşmadan önce mutlaka kan tahlili yaptırmanızı öneririm. Örneğin ; hamilelikte artan kadınlık hormonlarından dolayı saçlarımda uzun süre canlılık ve hacminde ciddi bir artış olmuştu. Doğum sonrası ciddi bir dökülme başladı bunu normal olarak karşıladım genellikle bir çok kadının karşılaştığı hormon değişimine bağlı olan bir durumdu .Daha sonra bu dökülme şiddetini artırınca ve aynı zamanda tırnaklarım da ciddi manada kırılmalar çatlamalar oluşunca doktora başvurdum ve kan tahlili yaptırdım .Tahlil sonucunda H vitamini olarak da bilinen biotin ve demir eksikliği çıktı.Şuanda tedavi sürecindeyim.Oysa tahlil yaptırmadan önce minoxile başlamayı düşünüyordum .Elbetteki bir çok ürün faydalı olabilir ama unutmayın ki saç dökülmemizin altında yatan esas nedeni bulamazsak hem bir sürü para harcamış hemde daha başka sorunlara yol açmış olabiliriz.Eğer altında herhangi bir sağlık sorunu yatmayan bir saç dökülmesi yaşıyorsanız size tavsiyem şuan piyasa en iyi ürün olan minoxil , rogane foam ve nizoral şampuan dır.Yurt dışı ve yurt içinde okuduğum makalelerde bu üç ürünün kesin olarak işe yaradığı ıspatlanmıştır.Saç diğer hücrelerimiz gibi kandan beslenir, dışardan uyguladığımız badem yağı, e vitamini vs gibi ürünler, geçici çözümler olup dışardan etki bir yere kadar çözüm sağlar. Bu yüzden medikal kaynaklı ürünler kullanmamız gerekmektedir.Yukarıda bahsettiğim üç üründen ilki yani monoxil , sprey şeklinde % 5 ( erkekler için ) , % 2 ( kadınlar için ) dht 'nin salgısını azaltarak saçlarımızın saç köküne daha sıkı tutunmasını ,kalınlaşmasını ve gelişmesini sağlar .İkincisi rogane foam , minoxilin köpük halinde olanıdır şuan piyasada sadece erkek tipi saç dökülmesi için olan formu bulunmaktadır.Nizoral ise şampuan formunda olup genellikle mantarlardan ve kepeklerden kaynaklanan saç probleri için kullanılsa da içerdiği ketokonazol maddesinin saç dökülmesini önlediği kanıtlanmıştır. Ben bu üç üründen sadece nizorali kullandım ve olumlu sonuç aldığımı söyleyebilirim. Diğer iki ürünü denemememin nedeni ümidi kesilmiş durumlarda kullanılmasının tavsiye edilmesi çünkü bir kez kullanmaya başladığınızda artık geri dönüşünüz yok en az 1-2 yıl aralıksız kullanmak durumdasınız.Sonuc alabilir misiniz ? , kişiye göre zaman farklılığı göstersede % 90 üzerinde başarı gösterdiği bilinmektedir.Bu konuyla ilgili yaptığım araştırmalarda aşağıdaki videoya rastladım , başarı oranına siz karar verin :)





Etiketler : saç dökülmesinin nedenleri,saç dökülmesi kesin çözüm, minoxil kullananlar,rogane foam kullananlar,saç dökülmesi için minoxil, saç dökülmesini önlemek

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2009 Kokos ile Moda All rights reserved.
Converted To Blogger Template by Anshul Theme By- WooThemes